30 Aralık 2014 Salı

Vanilyalı tarçınlı kurabiye

  Yılbaşında tadımlık kurabiyeler yapayım dedim sizlerle de paylaşmak istedim.Bu tarifi 1 ay boyunca saklayabilirsiniz,anlık misafirler için.

  • 150 gr oda ısısında yumuşamış margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
 Margarinin üzerine pudra şekerini döküp krema kıvamı alana kadar yoğuruyoruz, isterseniz mikserle de karıştırabilirsiniz daha kolay oluyor.Tarçın,vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz.Unu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz, kulak memesi kıvamında olacak hamur.Şekil verip turbo fırında 160 derece,alt üst fırında 170 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.Dilerseniz şeker hamuruyla süsleyebilirsiniz.Şeker hamurunu yapıştırmadan önce kurabiyeyi sütle hafifce ıslatmanızı tavsiye ederim.Ben dr.outkerin şeker glazürü ile süsledim.Tema yılbaşı tabiki:)Mutlu yıllar..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder