30 Aralık 2014 Salı

Vanilyalı tarçınlı kurabiye

  Yılbaşında tadımlık kurabiyeler yapayım dedim sizlerle de paylaşmak istedim.Bu tarifi 1 ay boyunca saklayabilirsiniz,anlık misafirler için.

  • 150 gr oda ısısında yumuşamış margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
 Margarinin üzerine pudra şekerini döküp krema kıvamı alana kadar yoğuruyoruz, isterseniz mikserle de karıştırabilirsiniz daha kolay oluyor.Tarçın,vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz.Unu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz, kulak memesi kıvamında olacak hamur.Şekil verip turbo fırında 160 derece,alt üst fırında 170 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.Dilerseniz şeker hamuruyla süsleyebilirsiniz.Şeker hamurunu yapıştırmadan önce kurabiyeyi sütle hafifce ıslatmanızı tavsiye ederim.Ben dr.outkerin şeker glazürü ile süsledim.Tema yılbaşı tabiki:)Mutlu yıllar..


28 Aralık 2014 Pazar

Bayat ekmek pizzası

Güneşli bir Ankara pazarından günaydın herkese. Kahvaltı önerim var bugün sizlere. Çocukların bayılarak yediği pizza..hemde bayat ekmekten. Afiyet olsun şimdiden.

 BAYAT EKMEK PİZZASI

  • 1 bayat ekmek
  • 1 yumurta
  • süt
  • sucuk
  • mantar
  • domates
  • kaşar
  • ketçap ve salça



Ekmekleri parçalıyoruz. Süt ile ıslatıp içine yumurtayı kırıyoruz ve yoğuruyoruz. Orta cıvıklıkta bir hamur oluyor.







Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayıp üzerine biraz salça ve ketçabı karıştırdığımız sosu sürüyoruz. Rendelediğimiz kaşarı yayıp malzemeleri yerleştiriyoruz. Önceden ısınmış 190 derecelik fırına veriyoruz. Hamurun altı piştikten sonra kaşarı serpiyoruz. Biraz daha bekletip çıkarıyoruz. Soğuduktan sonra afiyetle yiyoruz.








27 Aralık 2014 Cumartesi

Yurtdışı alışverişi

 Hangi kadın alışverişi sevmez ki?Bıraksalar saatlerce dolanırız mağaza mağaza.
  Şahsen ben pek sevmiyorum saatlerce gezmeyi boğuluyorum, sıkılıyorum.Bu yüzden internet alışverişi vazgeçilmezim.Bir çok Türk siteden alışveriş yaptım, ufak tefek hatalar elbet oluyor ama çok sorun yaşadığım bir şey olmadı bugüne kadar.
  Geçen ay balköpüğü.com Gizem hanıma güvenip çinden ilk alışverişimi aliexpressden yaptım.Fiyatlar oldukça makul Türkiyedeki fiyatlarla hemen hemen aynı yada daha düşük.Mont ve çanta sipariş ettim ancak bir kaç gün sonra bana maille ulaşıp montu satıcı güvensizliğinden dolayı iptal ettiklerini çantayıda satıcını henüz onaylamadığı için beklettiklerini yazmışlar.Tabi bende bir hayal kırıklığı.Çinden alışveriş böyle olur diyerekten pişmanlıklar.Neyse bu bir ay içinde unuttum giiti çantayı taa kii hafta içi kapım çalana kadar..bir de baktım ki tee çinden çantam gelmiş.O kadar mutlu oldum ki benim için tam bir yeni yıl hediyesi oldu.Montum da geleydi iyiydi ama neyse artık.
    Aliexpressi kesinlikle tavsiye ederim   güvenilir bir site,herhangi bir durumda hemen irtibata geçiyorlar.Diğer siteleride deneyip sizlerle paylaşacağım.Herkese mutlu günler.
sipariş ettiğim çanta

26 Aralık 2014 Cuma

El emeği

  Ben çok severim ıvır zıvır işlerle uğraşamayı.Yapılmayı bekleyen o kadar çok projem var ki.Evlenmeden önce annemle yaptığımız bir çok şey vardı.Şimdi birinin beni iteklemesi gerekiyor malesef :)
  Denediğim bir sürü el işi var.Etamin,tığ işi,örgü,polimer kil,keçe ile çalışmalar,dikiş,polyester boyama,resim,do it yourself (DIY) projeleri..İçlerinde fovorim etamin.Hepsi strese birebir ama etamin sanki stres topu benim için. Ara ara burada paylaşacağım yaptıklarımı, yapmak isteyenler için detaylı resimler de koyacam ilerde.Herkese mutlu hafta sonları..

    Yılbaşı temalı minik ağacım..




    Oğlum için yaptığım etaminler..

25 Aralık 2014 Perşembe

Yepyeni bir yıl

  Aslında yılbaşı geleneği bizlere özgü bir gelenek değil ama yıllar geçtikçe bizde bunu gelenek haline getirdik.Yılbaşı ağacını,evin içini süslemek,arkadaşları davet etmek,güzel bir yılbaşı sofrası kurmak,uyumamak,eğlenmek.

 Benim küçüklüğüm böyle geçti,yılbaşını kutlamadığımız tek bir yıl olmadı. Evlendiğimden beri de bunu sürdürüyoruz.Ne bileyim..seviyorum yılbaşını.Yeni bir yıl, yeni başlangıçlar.Aralık zaten çok sevdiğim bir aydır, yılbaşıyla da süsleniyor benim ayım.
  Yılbaşı soframı daha sonra paylaşacağım.2010 yılbaşında hazırladım sofra..eşimle ilk yılbaşımızdı, zaman ne de çabuk geçiyor.Bu yılda oğlumla ilk yılbaşımız.
2010 yılbaşı sofram
   Sofra hazırlayacaklara bir kaç fikirde aşağıda var.



                                                                                                                                                         Tabi birde yılbaşında olmazsa olmaz hindi yada tavuk olayı var. Ben tavuk yapanlardanım nacizhane tarifim:
   TAVUK DOLMASI
  • 1 orta boy kuru soğan
  • birkaç diş sarımsak
  • 1 bardak pirinç
  • 1 tüm tavuk
  • az biraz salça
  • yarım bardak sıvı yağ
  • çok az kimyon ve kırmızı biber
  • tuz
  • bir tutam maydanoz, dereotuda olabilir
Yapılışı:
   Öncelikle bir kabın içine salçamızı,kimyon ve kırmızı biberi,sıvı yağımızı atıp bir güzel karıştırıyoruz.İçini dışını bir güzel yıkadığımız tavuğun üzerini tuzla sıvıyoruz. Daha sonra yaptığımız salçalı sosu tavuğun içine ve dışına iyice sürüp yarım saat buzdolabında bekletiyoruz. O sırada soğanı ve sarımsağı  bir güzel kavurup üzerine yıkadığımız pirinci atıp biraz daha kavurduktan sonra 1 bardak suyu ilave edip biraz diri kalacak şekilde pişiriyoruz.(1 bardak su yeterli oluyor diri kalması için).Pirincimiz piştikten sonra  üzerine maydanoz yada dereotunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz(ben ekstra garnitür kullanmıştım siz fıstık,kuş üzümü de kullanabilirsiniz).Dolaptaki tavuğumuzu çıkarıp soğuyan pirinci tavuğun içine iyice dolduruyoruz.Açık kalan kısmı dikebiliriz yada deri parçasını tavuğun ayağına dolayıp kapatabiliriz.Ben fırın poşetine koyup fırına verdim tavuğu ama fırın poşeti kullanmadan da oluyor.200 derece ile ısıttığımız fırına tavuğu sürüp heyecanla pişmesini bekliyoruz.Benim tavuğum 45dk pişti.Pişme süresi tavuğun boyutuna ve fırına göre değişebilir. Afiyet olsun.. Herkese mutlu yıllar...