16 Ocak 2015 Cuma

Motif yapımı

 
  Motif yapması öyle zevklidir ki başlarsanız duramazsınız:) Bilmeyenler için bakınız aşağısı :)Ben koltuk örtüsü olarak kullanıcam ama çanta,yastık,battaniye hatta panço,elbise bir sürü çeşit var motifle yapılan.Buradan değişik modeller bulabilirsiniz.

  Düğüm atıp 4 zincirle başlıyoruz.(ip ince ise 4, kalın ise 5 zincir)
Dördüncü zinciri birinci zincirin içinden geçirip halka elde ediyoruz.

2 zincir çekiyoruz tığa bir ip dolayıp halkadan geçiriyoruz.Tığda 3 ip görünecek, tığa bir ip daha dolayıp 2 ipten geçiriyoruz.Tekrar tığa ip dolayıp kalan ipide çekiyoruz böylece ikili trabzanı yapmış olduk.


Bu şekilde 12 tane ikili trabzan yapıyoruz.Son trabzanı ip dolamadan ilk yaptığımız trabzandan geçirip halkayı kapatıyoruz.
İkinci ipi düğüm yapıp delikten geçiriyoruz iki zincir atıp ikili trabzan yapıyoruz.Her deliğe iki trabzan yapıyoruz.

Üçüncü ipimizide aynı şekilde yapıyoruz.Resimde görüldüğü gibi ikili ipin aralarındaki deliğe 3 trabzan yerleştiriyoruz ve motifimiz bitti.

Son ipi köşeli yapacaz(ben beyaz ip kullandım en üstteki resim).Üçlü ipin arasına gene üç tane trabzan yapıp bir zincir çekiyor sonra üç trabzan daha yapıp ilk köşeyi bitiriyoruz.ikinci ve üçüncü deliklere üç trabzan yapıyoruz.dördüncü deliğe gene aynı şekilde  3 trabzan bir zincir tekrar 3 trabzan yapıp ikinci köşede bitiyor.iki deliği gene 3 trabzan diğerini köşe, 3 trabzan köşe ve bitiriyoruz.
İşte bu iş bu kadar:) Kolay gelsin herkese.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder