23 Ocak 2015 Cuma

Etamin aşkına

 Etamini çok sevdiği söylemiştim.Eşimin ve benim baş harflerimizi işledim ortayada bi kalpcik love kondurdum.Çerçevelenmeyi bekliyor bebekler:)
 Çerçeveler polyester eminönühobi.com dan aldım ve kendim boyadım.Boyalarıda gene bu siteden almıştım.
 Etamine yeni başlayanlar için seccadelik etamin diye bursa kumaş pazarında satılıyor.İpleri ise kendi beğendiğim renklerden dmc marka alıyorum ben.Makara gibi olan ipler bana çok kalın gibi geliyor o yüzden ben  6 ip birleşik olarak satılanlardan alıyorum.Şablon isteyenlere burada bir çok model var.Sevgiler..


16 Ocak 2015 Cuma

Motif yapımı

 
  Motif yapması öyle zevklidir ki başlarsanız duramazsınız:) Bilmeyenler için bakınız aşağısı :)Ben koltuk örtüsü olarak kullanıcam ama çanta,yastık,battaniye hatta panço,elbise bir sürü çeşit var motifle yapılan.Buradan değişik modeller bulabilirsiniz.

  Düğüm atıp 4 zincirle başlıyoruz.(ip ince ise 4, kalın ise 5 zincir)
Dördüncü zinciri birinci zincirin içinden geçirip halka elde ediyoruz.

2 zincir çekiyoruz tığa bir ip dolayıp halkadan geçiriyoruz.Tığda 3 ip görünecek, tığa bir ip daha dolayıp 2 ipten geçiriyoruz.Tekrar tığa ip dolayıp kalan ipide çekiyoruz böylece ikili trabzanı yapmış olduk.


Bu şekilde 12 tane ikili trabzan yapıyoruz.Son trabzanı ip dolamadan ilk yaptığımız trabzandan geçirip halkayı kapatıyoruz.
İkinci ipi düğüm yapıp delikten geçiriyoruz iki zincir atıp ikili trabzan yapıyoruz.Her deliğe iki trabzan yapıyoruz.

Üçüncü ipimizide aynı şekilde yapıyoruz.Resimde görüldüğü gibi ikili ipin aralarındaki deliğe 3 trabzan yerleştiriyoruz ve motifimiz bitti.

Son ipi köşeli yapacaz(ben beyaz ip kullandım en üstteki resim).Üçlü ipin arasına gene üç tane trabzan yapıp bir zincir çekiyor sonra üç trabzan daha yapıp ilk köşeyi bitiriyoruz.ikinci ve üçüncü deliklere üç trabzan yapıyoruz.dördüncü deliğe gene aynı şekilde  3 trabzan bir zincir tekrar 3 trabzan yapıp ikinci köşede bitiyor.iki deliği gene 3 trabzan diğerini köşe, 3 trabzan köşe ve bitiriyoruz.
İşte bu iş bu kadar:) Kolay gelsin herkese.




12 Ocak 2015 Pazartesi

Keçeden sünnet şapkası

  Pazartesiniz huzurla dolsun,günaydınlar efenim.
  Annelikten mevzu açılmışken oğlum için yaptığım sünnet şapkasını paylaşayım dedim.Henüz 2buçuk aylıkken sünnet oldu miniğim mecburen.Biz zaten hemen yaptıralım derdindeydik meğer oğlumda istiyormuş.Bir cumartesi günü bangır bangır bağırarak derdini anlatmaya çalıştı bize ama çiş yapamadığı en son aklımıza geldi malesef.Ertesi gün (pazar günü) her yerde acil sünnetçi aradık.Pazartesi de hemen sünnet ettirdik.Bu sebepten ki oğluma sünnet kıyafeti alamadık büyüdüğünde düğün yaparız diyoruz inşallah.
  Sünnet çocuğu havası vermesem olmazdı balıma içime sinmezdi.Bu yüzden annesi hemen atölyesinde şapka yaptı oğluna.Kullandığım malzeme keçe ve boncuk, bir de üst tarafa tül kullandım bebek şekerinden kalma.Hiç yoktan iyidir diyorum kısa zamanda güzel bir şey çıktı ortaya.Böyle acil durumlar için size de fikir olsun.
  Yeterki malzemen olsun üretmek,hayal etmek sana kalmış.Sevgiler..

11 Ocak 2015 Pazar

Kitap önerisi

  Selamlar..
  Bu hafta benim için yoğun bir haftaydı.Doğum iznim bitti ve malesef işe başladım.Tüm çalışan anneler biliyordur neler hissettiğimi.Biraz zorlanıcaz ama alışmak zorundayız ne yazıkki.Şanslıyım aslında babaannemiz bakıyor çok şükür ama hep yanında olmak istiyor insan yavrusunun.
  Bu yüzdendir ki pek ilgilenemedim blogla.Gerçi zaten yeniyim bu işlerde.Neyse anne adayları için bir kaç önerim olacak bugün naçizhane.Konu elbette ki kitap.Bu yaşıma kadar bir çok kitap okudum iyi kötü.Beni tanıyanlar bilir kitaba ne kadar değer verdiğimi.Kirlenmiş,kıvrıştırılmış kitaplar olmaz bende, ilk günkü gibi tertemizdir benim kitaplarım, her isteyen alamaz benden kitap, değerini bileceklere veririm sadece.Belki bencillik dersiniz buna ya da opsesiflik neyse ne ben böyleyim işte:) 
  En büyük arzum evladıma kocaman bir kütüphane bırakabilmek.Kitap en büyük zenginliktir diye düşünüyorum.İnsan okuyarak geliştirir kendini, ahlakını,dinini,zekasını,vicdanını,merhametini ve tabiki de hayallerini.
  Annelik öyle kitaplardan öğrenilecek bir şey değil elbette.Kadın en derininde hissediyor anneliği, kitap sadece daha iyi bir birey yetiştirmek için yol gösterici bizlere.Kötülerin çoğaldığı bu dünyada iyi,ahlaklı,hayırlı evlat yetiştirmek annenin en önemli görevi.
  Benim aldığım kitaplar;
  • Haluk Yavuzer- Çocuğunuzun ilk altı yılı
  • Haluk Yavuzer- Ana,baba ve çocuk
  • Haluk Yavuzer-Çocuk eğitimi
  • Doğan Cüceloğlu- İçimizdeki çocuk
  • Haluk Yavuzer- Çocuğu tanımak ve anşamak
  • Bengi Semerci-Birlikte büyütelim
  Hepside çok faydalı, çocuklarımız gelişimi için okunması gereken kitaplar.Sizlerinde okuduğunuz, önerdiğiniz kitaplar varsa lütfen yazın.Herkese mutlu haftalar.

2 Ocak 2015 Cuma

Mevlid kandiliniz mübarek olsun

Rabbim bu güzel gecede dualarımız kabul etsin.Hayırlı kandiller.


Hoşgeldin 2015

 Herkese musmutlu seneler.Umarım bu yıl hepimiz için hayırlı, sağlıklı, huzurlu,bol kazançlı olur.
 Yılbaşı akşamını arkadaşlarımızla geçirdik.Çocuklardan pek sohbete fırsat kalmasada birlikte olmak güzeldi.Yılbaşı soframı paylaşacağımı söylemiştim zaten, fikir amaçlı menüyüde paylaşayım.

  • İç pilavlı tavuk dolması
  • Kayseri usulü mantı
  • Halep dolması
  • Havuç salatası
  • Brokoli salatası
  • Sigara böreği (salamlı kaşarlı)
  • İrmik toplarından kardan adam
  • Yılbaşı kurabiyeleri
  • Havuç tatlısı
  • Olmazsa olmaz kuruyemişler