24 Eylül 2017 Pazar

Pazar kahvaltısına pratik tarifler

Pazar kahvaltısı önemlidir bizde.Bütün ailenin bir arada olduğu dolu dolu sofralar, hoş sohbetler, saatlerce sürer gider. Sizlere iki kolay tarif önereceğim. Yapması kolay yemesi güzel. Evde bazlamaniz varsa eğer şipşak yapabilirsiniz.

Bazlama Pizza

  Elinizdeki malzemelerden çabucak hazırlayabileceğiniz bir tarif. Ben bazlamayi ikiye böldüm ev yapımı salça ve ev yapımı ketçapı karıştırıp sosu bazlamanin üzerine yaydim. Üzerine kaşar peynirini gelişi güzel dağıttım. Sonrasında süslemek size kalmış. Ben sucuk, domates, yeşil biber,biraz zeytin koydum. Kaşar rendesini üzerine yayıp fırına verdim.



Baharatlı Sarımsaklı Bazlama

  Bir kasenin içine bir miktar zeytinyağını alıp üzerine 2dis sarımsak ezip ekledim. Kırmızı tatlı biber, kekik, biraz tuz ,pul biber de ekleyip (hepsi göz kararı sizin damak tadınıza kalmış) karıştırdım. Yarım bazlamanin üzerine bol bol sürdüm. Ben birazını da kaşar peyniri rendeledim, fırına verdim.

   İkisinin de hazırlaması 5 dakika pişirmesi 5 dakika, pratik ve doyurucu. Afiyet olsun.


20 Mayıs 2017 Cumartesi

Keçe Bebek şekeri


  İki oğlumun da bebek şekerlerini kendim hazırladım, tabi teyze ve anneanne de yardım etti. Tek ihtiyacınız ne yapacağını​za karar vermek. Ben biraz kararsız biri olduğum  için en zor asama bence bu çünkü çok fazla model var ve hepsi çok güzel. Genelde modelleri Pinterest ten buluyorum Sonrasında da malzeme alışverişi tabi.
  Ben keçe kullandım ama kokulu taş ya da hobi marketlerde satılan bir çok süs var onları da alıp kendiniz yapabilirsiniz. Kokulu taş bana biraz zor gibi geliyor hiç denemedim. İlkokulda kalıplara alçı doldurup şekilleri çıkarır,kuruduktan sonra da  boyardık aynı mantık sanırım.
  Keçe biraz zahmetli kalıp çıkarıp tek tek kesmek sonra yapıştırmak gerekiyor. Yapacağınız modele göre değişiyor ben biraz daha kolay yapılır model seçtim gene de baya bir vakit aldı. Neden bu kadar uğraşıyorsun hazır var derseniz de doğru söylüyorsunuz, hem kendi el emeğim olması daha çok hoşuma gidiyor hem de seviyorum ıvır zıvır işlerle uğraşmayı.
 
Malzemelere gelince,önce yapacağımız modeli bilgisayardan çıktı alıyoruz ya da kendimiz çiziyoruz. Keçeye kalıbı yerleştirip çiziyoruz. Sonra keçeyi kesiyoruz, ben bu model için sürfile makası kullandim. Tekerleklere para ile kalıp aldim,kestim. Hepsini silikon tabancasıyla yapıştırdım. Tüller hobi marketlerde satılıyor, biraz kıvırıp mıknatısla beraber arkasına yapıştırdım ve hazır.

 
 Diğer model biraz da zor. Tek tek tüm daireleri çizip kesmek baya zaman alıyor. Küçük fiyonkları hobi marketten aldım, saplar için de jüt ip kullandım. Arkasına tül ile şekil verip mıknatısla yapıştırdım. Yapıştırmayı silikon tabancasıyla yapıyorum daha sağlam oluyor. İsim yazacaksaniz eğer ben bilgisayarda normal word belgesinden isim ve tarihi çıktı alıp zımbaladım. İsterseniz değişik şekillerde modeller de var arama yaparsanız ,hatta kendi el yazınızla yada farklı şekillerle resimlerle bile süsleye bilirsiniz. İşte böyle, vakit varsa herşey mümkün, vakti oldurabilmekte bizim elimizde. Sevgiler.

18 Mayıs 2017 Perşembe

Yaz Trendi

    Bu yılın modası hasır çantalar. Aaahh çok güzel değiller mi sizce de? Yazın sokaklarda, plajlarda bol bol göreceğiz sanırım. Birçok marka koleksiyonunda yer alıyor, tabi fiyatlar da bir o kadar güzel.
   Bir çalışmam var hasır çanta ile ilgili. Tabi devamı ne zaman gelir bilemiyorum malum iki cocuk. İlerleyen günlerde detayları paylaşacağım. Umarım kısa sürede biter. Birkaç model ekledim,görselleri hepsi alıntıdır.Mutlu günler..









4 Mayıs 2017 Perşembe

2017den bildiriyorum

   
   Tam iki yıl olmuş yazmayalı. Ne de çok şey değişmiş hayatımda. Öncelikle selamlar herkese hâlâ blog okuyanlar varsa tabi :)
  İki yıl içinde bir bebisko daha katıldı ailemize, artık 4kisilik koca bir aile olduk. Abişin alışma süreci elbetteki biraz zor oldu neticede o da hala 2yasindaydi. Zaman her şeye çözüm buluyor Allah'tan çabuk toparlandık. İşe de bir süre ara verdim bu durumdan dolayı üçümüz evde takılıyoruz artık.
    Daha sık yazmayı düşünüyorum artık umarım tabi , hep böyle diyorum ama devamı olmuyor. Evde olduğum bu süreci iyi değerlendirmeye calisiyorum sizlerle de paylaşıcam yakın zamanda yaptıklarımı. Şimdilik bu kadar. Herkese sevgiler,selamlar.